Hotellimatka, Kaupunkiloma, pärnu, perhe, perheloma, Viro

Monipuolinen Pärnu

KAUPUNKILOMA PÄRNUUN 27.7. – 30.7.2019

Matkapoikien järjestämä Pärnun kaupunkiloma alkoi Tampereelta tilausajobussin kyydissä suoraan Helsingin satamaan. Laukut sai jättää bussiin laivamatkan ajaksi ja Tallinnan satamassa tarvitsi vain siirtää oma laukku Pärnun bussiin, joka oli Matkapoikien oma bussi. Ilmastoitu bussi ja suomalainen kuski kuljetti Pärnun matkalaiset noin kahdessa tunnissa Tallinnasta Pärnuun. Bussi vei suoraan oman hotellin pihaan joten matka oli oikein sujuva ja nopea.

IMG_3635
Matkapoikien bussit Tallinnan satamassa

Aurinkoinen Pärnu

Perillä meitä odotti aurinkoinen Pärnu ja sen valkoinen, kuuluisa hiekkaranta. Olimme valinneet hotelliksi rannan lähellä sijaitsevan tasokkaan Tervise Paradiis– hotellin. Hyvän sijainnin lisäksi Tervise Paradiis valikoitui hotelliksi hyvän vesipuiston ansiosta. Jos Pärnussa ei olisikaan luvattuja rantakelejä, niin lapset pääsisivät joka tapauksessa polskimaan vesipuistoon.

IMG_3447
Näkymä hotellihuoneen parvekkeelta

Hotelli vesipuistolla

Tervise Paradiis osottautuikin oivaksi valinnaksi sillä hotellin vesipuisto oli paras vesipuisto, jossa olen koskaan ollut! Vesipuistosta löytyi viisi erilaista vesiliukumäkeä, joista pisin oli 85 metriä pitkä! Itse en uskaltanut kaikkein hurjimpiin liukuihin mutta onneksi valinnanvaraa vesipuistosta löytyi: porealtaita, ulkoallas ja eritasoisia liukumäkiä. Vesipuisto olikin koko perheen suosikki ja kävimmekin polskimassa joka päivä! Tämän Viron suurimman vesipuiston lisäksi Tervise Paradiisissa on myös spa, kauneushoitola, ravintoloita sekä Romantic-baari upealla näköalalla!

terviseparadiis.JPG
Tervise Paradiiksen vesipuisto

Rantaloma

Pärnun lomalle osui täydelliset rantasäät. Aurinko paistoi ja lämpö kipusi joka päivä melkein +30 asteen lukemiin! Sanomatta on siis selvää, että rannalla vietettiin aikaa. Pärnun ranta tarjosi parastaan: rannalla oli kilometreittäin vaaleaa, hienoa hiekkaa ja matalavesinen lämmin vesi. Rannalla oli myös paljon ruokapaikkoja ja kioskeja, josta sai pikaruokaa, lasten leikkipaikkoja ja leikkipuistoja, vuokrattavia vesiurheiluvälineitä, pukukoppeja ja aurinkotuoleja. Hotelli sijaitsi aivan rannan vieressä, joten rannalla käytiin vähintään kerran päivässä. Kaunis merenrantapromenadi sopii kävelyyn, pyöräilyyn ja rullaluisteluun. Hotellin vieressä oli myös kiva minigolf-rata, joka oli hotellin asiakkaille ilmainen. Vedessä tulikin vietettyä Pärnun lomalla runsaasti aikaa: aamulla rannalle ja illemmalla vesipuistoon! Ranta-alueella voi helposti viettää koko loman; aktiviteettejä, ravintoloita ja tekemistä on runsaasti.

IMG_3517
Pärnun kuuluisia ranta

IMG_3549

Pärnun kaupunki

Pärnun keskustassa kaikki olennainen on kahdella alueella; suloinen vanhakaupunki Rüütlin varrella ja uudempi alue ostoskeskuksineen. Kaunis keskusta-alue oli täynnä ihmisiä, kahviloita, ravintoloita ja tapahtumia. Tämä hansakaupunki tunnetaan myös lukuisista nähtävyyksistään: keskustan ja ranta-alueen välissä oleva puistoalue Rannapark, 1750-luvulta peräisin oleva Elisabetin kirkko, barokkityylinen Jekaterinan kirkko ja 1600-luvulta peräisin oleva Tallinnan portti.

IMG_3480.jpg
Keskustassa riitti kahviloita ja ravintoloita

Ravintolatarjontaa

Ihmisiä Pärnussa riitti, joten keskustan ravintolat olivat aika täynnä ja paikkaa, jossa oli tilaa edes istua, sai etsiä jonkin aikaa. Ensimmäisenä iltana päädyimme Elisabetin kirkon kupeeseen armenialaiseen ravintolaan, joka tarjosi kasvispitoisia grilliruokia armenialaiseen tapaan. Tätä ravintolaa voi suositella! Loppulomasta etsimme ravintolatarjontaa rannan läheisyydestä koska rannan ravintolat ei olleet ihan niin tupaten täynnä kuin keskustan ravintolat ja vaihtoehtoja löytyi runsaasti pienistä kojuista laadukkaisiin ravintoloihin.

IMG_3459
Elisabetin kirkko 1750 -luvulta
IMG_3471.jpg
Armenialaisen ravintolan grilliannos

Ostoksia

Pärnussa pääsi myös ostoksille: keskustassa sijaitsevien ostoskeskusten Port Artur ja Pärnu-keskuksen lisäksi päivittäin kulki ilmaisbussi Pärnun suurimpaan kauppakeskukseen Kaubamajakasiin. Kaubamajakasista löytyi muodin ja vaatteiden lisäksi oma ravintolamaailma lukuisine ravintoloineen, joten täältäkin voi ruoka-tarjontaa etsiä. Iloksemme Pärnussa hinta-taso oli Suomeen verrattuna edullinen.

IMG_3513
Pärnun suurin kauppakeskus

Eläväinen rantapromenadi

Pärnun rannalla riitti tekemistä ja nähtävää myös uimisen ja vesileikkien lisäksi. Iltaisin kävelimme pitkin rantapromenadia kaunista auringonlaskua ihaillen. Rannan lähellä löytyy lukuisia ravintoloita, leikkipuistoja, minigolfia, kioskeja, pomppulinnoja ja paljon erilaisia vuokrattavia aktiviteetteja. Rannan vieressä oli jopa tivoli huvituksineen!

IMG_3501
Kaunis auringonlasku Pärnun rannalla

 

IMG_3575
Rannan läheisyydestä löytyi myös tivoli

Teemapuisto Lottemaa

Lapsille oli luvattu käynti myös Baltian suurimmassa teemapuisto Lottemaassa. Lottemaa sijaitsi noin kuuden kilometrin päässä keskustasta, joten paikalle on mentävä bussilla tai taksilla. Liput ostetaan parkkipaikan vierestä lippupisteestä ja itse teemapuistoon mennään iloisen katujunan kyydissä tai kävellen. Parkkipaikalta oli matkaa Lottemaahan noin kilometrin verran. Me valitsimme kulkuvälineeksi tietenkin katujunan, joka maksoi 1 €/hlö.

IMG_3580
Katujunalla pääsee Lottemaahan

Baltian suurin teemapuisto

Lottemaa on Keksijäkylä, joka on tuttu Lotta-elokuvista, musikaaleista ja kirjoista. Tämä lapsille ja perheille suunnattu teemapuisto on rakennettu lähelle merenrantaa luonnon keskellä olevalle alueelle. Lottemaasta löytyy teemataloja, vempeleitä, vimpaimia, ravintoloita, lahjakauppoja ja uimaranta. Tärkeintä oli lahjakkaat näyttelijät jotka olivat rooleissaan loistavia! Näyttelijät puhuivat vain eestin kieltä mutta kun mukana oli muitakin lapsia niin kommunikointi ei kaivannut yhteistä kieltä! Teemapuistoa voisi verrata suomen Muumimaailmaan, jossa puisto rakentuu hahmojen, teematalojen avulla ja yhteisten leikkien kautta. Liput teemapuistoon maksoi 20 €/hlö ja katujuna 1 €/hlö.

IMG_3598.jpg
Lottemaassa oli hahmoja, tarinoita ja yhteisiä leikkejä

Kiitos Pärnu!

Matkasimme Pärnuun ensimmäistä kertaa ja yllätyimme todella positiivisesti! Pärnussa riitti aurinkoa, ranta oli kuin mikä tahansa Välimeren ranta puhtaine, valkoisine hiekkoineen, vesi oli puhdasta ja tekemistä riitti ranta-alueella ja keskustassa. Voisi kuvitella, että Pärnuun kannattaa lähteä myös kesäajan ulkopuolella. Täydet suosittelut kauniille, luonnonläheiselle ja tapahtumarikkaalle Pärnulle!

Lue lisää ja varaa >>

 

Leave a comment