perhe, Risteily, Tukholma

Päivä Tukholmassa Silja Serenadella

Päivä Tukholmassa -risteilyt polkaistiin käyntiin pitkän tauon jälkeen Helsingistä 1.8. -lähteneellä juhlaristeilyllä. Mitä yllätyksiä risteily kauniseen Tukholmaan piti sisällään?

matkapojat-risteily-tukholma-09

Pitkästä aikaa laivalle, pitkästä aikaa risteilylle! Tallink Silja aloitti sunnuntaina 1.8. jälleen Helsingin ja Tukholman väliset risteilyt lähes puolentoista vuoden tauon jälkeen. Suomalaisten suosikkilaiva Silja Serenade liikennöi Helsingistä Tukholmaan elokuusta alkaen joka toinen päivä. Ensimmäinen risteily oli juhlalähtö täynnä yllätyksiä, upeaa viihdettä ja ohjelmaa lapsille. Juhlallisuudet aloitettiin jo ennen risteilyä Olympiaterminaalissa, joka oli koristeltu juhlalähtöä varten punaisin matoin ja ilmapalloin. Jo satamassa lapsia viihdytti hauskat taikurit. Lähtöselvitys hoitui helposti satamasta löytyviltä lähtöselvitys-automaateilta.

matkapojat-risteily-tukholma-02

Silja Serenaden Promenadella kilisteltiin
Heti laivaan päästyä juhlaristeilyn matkustajat saivat Promenadella kuplivan yllätyksen. Aikuisille tarjolla oli laivan laadukasta kuohuviiniä ja lapset saivat kilistellä muumijuomalla. Paikalla oli tietenkin myös Harri Hylje! Kilistelyn jälkeen suuntasimme hyttiin. Olimme valinneet hytiksi ikkunallisen A-hytin, joka sijaitsi rauhallisella kannella 10. Laivalla oli paljon muitakin lapsiperheitä ja lapsille oli järjestetty ihan oma laivaohjelma. Poikkeuksena ohjelma ei ollut enää aikaisempien risteilyiden tapaan tulostettuna, vaan siitä sai napattua kätevästi kuvan laivan infopisteen seinältä. Kaikki ohjelmat tietoineen kulki mukana myös älypuhelimessa, johon olin ladannut valmiiksi Tallinkin oman sovelluksen. Sovelluksesta löytyi myös kaikki matkustusasiakirjat.

matkapojat-risteily-tukholma-03

Kapteenin puhe ja arvonta
Silja Serenade lähti Helsingistä kohti Tukholmaa klo 17:00. Hytistä löytyi mukava suklainen yllätys – Greetings from Captain! Suklaan ohessa oli myös arpajaiskuponki. Arvonta ja juhlatilaisuus pidettiin heti laivan lähdettyä Starlight -yökerhossa. Tilaisuudessa Serenaden miehistö esiteltiin ja kapteeni piti puheen. Tämä jälkeen arpajaisten voittajat arvottiin ja he saivat käydä avaamassa pienet yllätyslaatikot lavalla. Voittajat saivat palkinnoksi mm. Tax freen herkkuja, juhlajuomia ja uusia risteilyjä. Onnea voittajille!

matkapojat-risteily-tukholma-04

Herkkuja Grande Buffetissa
Juhlatilaisuuden jälkeen suuntasimme kohti etukäteen varaamaamme ruokailua Grande Buffetiin. Buffetista löytyi lukuisia herkkuja kuten italialaisia antipastoja, runsaita salaatteja, merellisiä antimia sekä meheviä liha-, lintu- ja kasvisherkkuja. Jälkiruokatorilta löytyi makeita herkkuja ja juustoja. Lapsille löytyi buffetista oma lastenpöytä omine herkkuruokineen ja jäätelöineen. Lapset saivat toki syödä myös buffetin muita herkkuja lasten hinnalla. Buffetissa ja muuallakin laivalla oli koko ajan saatavilla käsidesiä ja laivalla oli helppo noudattaa turvavälejä.

matkapojat-risteily-tukholma-05

Illan show ja lasten suosikki Hevisaurus
Ruokailun jälkeen suuntasimme tutkimaan laivan leikkitiloja. Lapsille löytyi Serenadelta kaksi isoa leikkitilaa! Silja Land -leikkihuoneesta löytyi askartelua, kiipeilyä, piirustusta ja PlayStation-pelialue. Kerrosta ylempää löytyi Summer Center -leikkimaailma, jossa oli tilaa temmeltää. Lisäksi laivan ylimmältä kannelta Moonlightista löytyi lapsille oma temppurata ja leikkialue. Lapsille oli tarjolla myös paljon ohjelmaa läpi risteilyn kuten piirustuskisoja, suunnistusta, Harri Hylkeen laivabingo, Muumidisco ja paljon paljon muuta! Lapsille ei siis ohjelma loppunut ollenkaan kesken. Lähtöillan kruunasi tietenkin lasten suosikki Hevisaurus. Villin keikan jälkeen ohjemassa oli vielä Illan pääshow Dance Factory – lahjakkaat tanssijat ja laulajat vetivät energisen shown täynnä tuttuja hittejä. Shown jälkeen olikin aika mennä hyttiin nukkumaan sillä seuraavana aamuna koitti odotettu hetki, Tukholmassa käynti!

matkapojat-risteily-tukholma-06

Ihana Tukholma
Heti aamupalan jälkeen suuntasimme kannelle ihastelemaan Tukholman sataman järjestämää tervetulotoivotusta Silja Serenadelle. Myös laivan katosta tipahteli ilmapalloja samalla kun astelimme laivalta ulos! Laivan saavuttua satamaan, omatoiminen päivä Tukholmassa alkoi! Serenaden infosta sai ostettua liput laivabussiin, joka liikennöi sataman ja Tukholman keskustan välillä. Lähdimme keskustaan heti ensimmäisellä bussilla. Tukholmassa oli aikaa noin viitisen tuntia. Emme olleet tehneet suuria suunnitelmia etukäteen ja päädyimmekin kiertelemään Tukholman kauniissa vanhassakaupungissa, eli Gamla Stanissa. Suuntasimme ensimmäiseksi kuninkaanlinnaan eli  Kungliga slottet, joka on Tukholman tunnetuin ja suosituin nähtävyys. Kiersimme kuninkaanlinnan loisteliaat huoneet ja museot. Osuimme paikalle oikeaan hetkeen, sillä vierailun jälkeen kuninkaanlinnan pihalla suoritettiin vahdinvaihto. Vahdinvaihdon jälkeen lähdimme kiertelemään kävellen idyllistä vanhaakaupunkia. Vanhankaupungin pääaukio Stortorgetilta löytää jopa vuodelta 1650 rakennettuja taloja. Stortorgetilla on joulun aikaan myös Tukholman perinteiset Suurtorin joulumarkkinat. Vanhankaupungin jälkeen istahdimme Drottninggatanille kahvin ja pullan kanssa terassille seuraamaan kävelykadun vilkasta elämää. Loppuajan kulutimme shoppailemalla Sergelin torin lähellä sijaitsevassa Åhlensin tavaratalossa ja Hamngatanin puolella sijaitsevalla NK-tavaratalossa. Laivabussi toi meidät päivän päätteeksi takaisin satamaan.

matkapojat-risteily-tukholma-07

Kotiinpaluu
Pian laivaan saavuttuamme se lähti kohti Helsinkiä. Suuntasimme ensimmäisenä syömään Grill House ravintolaan, jossa pitää aina tietenkin syödä perinteinen pippuripihvi. Myös lapsille löytyy oma menu. Illan ohjelmassa oli tietenkin shoppailla myös laivan Tax Free -myymälöissä ja ostaa tuliaiset kotiin. Laivan ilta oli täynnä ohjelmaa, Hevisauruksen Meet&greet, Muumidisco sekä tietenkin illan shown tarjosi Dance Factory. Seruaavana aamuna Silja Serenade saapui kotisatamaan Helsinkiin.

matkapojat-risteily-tukholma-08

Irtiotto arkeen
Miniloma laivalle ja Tukholmaan oli kaivattu irtiotto arkeen. Yhteinen aika perheen kanssa, kaunis Promenade, ostokset, laivan maittavat ruoat, valodrinkit, showt ja viehättävä Tukholma teki meidän perheelle mahtavan risteilyn.  Kiitos ihana Tukholma, kiitos ihana Serenade! Lähde sinäkin Matkapoikien matkaan iki-ihanaan Tukholmaan ja SIlja Serenadelle!
Lue lisää ja tee varaus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s