Kaupunkiloma, Rooma

Kaupunkiloma Roomaan

KAUPUNKILOMA ROOMAAN 17. – 20.5.2019

Matkapoikien järjestämä Rooman kaupunkiloma alkoi aamuvarhain, liikkeelle lähdettiin aamuyöllä kolmen jälkeen kohti lentokenttää. Ensimmäisenä asiana voi kovasti kehua Lentoparkkia. Todella näppärää jättää auto sinne, hypätä bussiin, joita Lentoparkista kulkee tiuhaan muutaman minuutin päässä olevaa lentokenttää. Paljon helpompi, kuin lentokentän yhteydessä olevat parkkipaikat.

opas
Täydet suosittelut oppaallemme Heidille

Matkapoikien opas Heidi

Lento meni mukavasti ajallaan ja iloinen Heidi -opas oli kentällä kyltteineen vastassa. Koska oli vielä aamu (10.00), eikä hotellihuone ollut vielä saatavilla, kierrätettiin meitä kiertoajelulla, jossa sai jo ihan mukavan tuntuman Rooman kaupunkiin. Tämä on kuulemma paras vuodenaika Roomassa ja sen voin helposti uskoa. Ihanat tiet oli laitettu kauniiksi, pelargonit ja syklaami -istutuksiin koristeltuna. Kovasti ihastuin katuihin, joita kauniit Välimeren pinjat reunustavat.

rooma_12
Espanjalaiset portaat
colosseum
Colosseum on kaupungin symboli

Kiertoajelulla nähtiin monet tärkeät Rooman monumentit, mm. Colosseum, Palatinon  kukkula, Cirku Massimo, toinen toistaan upeampia palatseja, kirkkoja yms. Kuulimme paljon mielenkiintoisia tarinoita Rooman eri kohteista, historiasta ja ihan arkipäivästäkin.  Näitä tarinoita en edes yritä tässä toistaa, koska asiavirheitä todennäköisesti tulisi kovasti.

skootteri
Vespa-skootteri

Rooman symboli on susiemo kahden poikalapsen, Romulus ja Remulus kanssa. Yhtä tärkeä Rooman symboli on hyvinkin nykyaikainen: Vespa -skootteri.

avaimenreika2
Maltan ritarikunnan ovi

Ihan vaikuttavan hienoa oli katsoa Maltan ritarien palatsin avaimenreiästä Pietarin kirkon kupolia.. Näky avaimenreiästä oli vaikuttava.  Sitä ei valitettavasti ehtinyt kuvaamaan. Jono pienelle avaimen reiälle oli pitkä…

avaimenreika
Tunkua kuuluisalle avaimenreiälle

Hotelliin majoittumisen jälkeen Heidi -opas vielä kierrätti meitä yli kahden tunnin kävelykierroksen, jossa sai hyvän yleiskuvan Rooman keskustasta-alueesta.

rooma_04
Fontana di Trevi

Kaupunkikierroksella sai tuntuman keskustaan ja sen tärkeimpiin kohteisiin. Tämän jälkeen oli helpompaa alkaa itsekseen seikkailemaan. Kaikki oli lähellä, joten parhaiten liikkuminen onnistuu kävellen. Vahva suositus: mukaan erittäin hyvät ja mukavat jalkineet.

rooma_08
Pietarinkirkko

Tätä kaupunkikierrosta voi ehdottomasti suositella. Matkapoikien opas, Heidi, oli todella hyvä opas ja saikin vuolaat kehut kaikilta matkalaisilta.

rooma_11

Seuraavalle aamulla olimme etukäteen varanneet kolmen tunnin opastetun kiertokävelyn Vatikaanin museoihin, Sikstuksen kappeliin ja Pietarin kirkkoon. Myös tätä voin kovasti suositella. Palvelu toimi hyvin, oli todella ystävällistä palvelua ja meidän opas oli ihan huippu. Missään vaiheessa emme joutuneet jonottelemaan, vaikka olimme varmasti ihan ruuhkahuipun aikaan siellä. Huomioitavaa: museoihin ei saa ottaa mukaan mitään isoja reppuja tai laukkuja, joten mukaan pienehkö laukku, johon mahtuu vain tärkeimmät.

rooma_05rooma_07

Hotelli Helvezia

Majoitumme hotelli Helveziaan. Kyltissä tosin luki Helvetia ja toisessa kyltissä Elvezia, joten hotellin todellinen nimi jäi vähän mysteeriksi. Esitteessämme lukee, että hotellille joutuu kävelemään noin kilometrin matkan, mutta tämä koskee vai bussilla kulkevia isompia ryhmiä. Meillä oli niin pieni ryhmä, että kuljimme tilataksilla ja se vei kyllä ihan oven eteen.

Hotelli on pieni, samoin huoneet, mutta olivat kuitenkin erittäin siistit ja raikkaat. Tätä hotellia voimme suositella. Lisäksi sen sijainti on tosi hyvä.

Hotellia vastapäätä oli pieni lipputoimisto, josta sai hankittua erilaisia retkiä ja ostettua lippuja, joten näppäristä onnistuu tämäkin paikan päällä, vaikka ei ennakkoon olisi mitään hankittunakaan (saatavuuden mukaan).

hotel-pace-helvezia-roma-064
Hotel Helvezia

Vastoinkäymisiä

Matkakumppanin jalka kipeytyi niin pahasti, että ennalta suunnittelemattomana matkaohjelmana pääsimme tutustumaan myös italialaiseen ensiapuun. No jonottaminen kesti neljä tuntia ja se kyllä koetteli hermoja. Kun sitten oli meidän vuoro, kaikki sujui kyllä tosi hyvin ja hyvin englantia puhuva lääkäri osasi asiansa. EU kela-kortti kannattaa ehdottomasti olla. Pitäisihän meillä olla kattava matkavakuutus, mutta koska totuuden torvena kerroin vakuutusyhtiölle, että jalka kipeytyi jo yöllä lähtiessämme matkaan, niin tarkoittihan se sitten tietenkin sitä, että eivät katsoneet tämän kuuluvan matkavakuutuksen piikkiin, koska sairaus alkanut ennen matkaa. Joten kyseisen vakuutusyhtiön matkavakuutus oli pienoinen pettymys. Palvelu muutenkin heidän 24h -palvelunumerossa oli surkeaa.

rooma_10

Rooma – herkuttelijan keidas

Tästä jalkaepisodista johtuen käytimme Roomassa paljon taksia. Ja taas voi kehua😊 Ei tarvinnut neuvotella hinnoista, koska taksit olivat ns. virallisia ja ihan mittareiden mukaan mentiin. Ja oli edullista. Menimme Rooman alueella minne vaan, niin hinta oli 6,5 – 10 euroa, eli Suomessa jo pelkkä lähtöhinta olisi vähintään tuon verran. Eli ihan turhaan ei kannata itseään väsyttää, kävellä saa joka tapauksessa tarpeeksi. Taksi alle vaan siirryttäessä paikasta toiseen.

rooma_09.jpg
Klassinen bruschetta – yksinkertaista ja kaunista

Sunnuntain ja maanantain vietimme rennosti shoppaillen ja ravintolatarjonnasta nautiskellen. Rooma on kyllä herkuttelijalle oikea keidas.

Lue lisää ja varaa >>

 

1 thought on “Kaupunkiloma Roomaan”

  1. Upea reissu teillä ollut Roomassa. Kuvia katsellessa haluaisin itsekin seuraavaksi tehdä matkan Italiaan. Tuo lentoparkki vaikuttaa varsin hyvältä palvelulta jos tähän sisältyy myös bussikuljetukset. Heidän sivuja luin ja parkkihinnat eivät myöskään vaikuta kauhean kalliilta. Täytyy siis muistaa tämä seuraavan kerran kun reissuun lähdemme.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s